Saturday, December 12, 2009

:+: Jom kite cite2 :+:

Jom kite cite hantu?
Disebabkan cerita2 tersebut dari KISAH BENAR students Msia UNAIR, jadi saya terpaksa merahsiakan identitas semua yang berkaitan.


Actress : Bella, Megan Fox

Places : Surabaya, Malaysia



STORY ONE


It was a tiring day, Megan Fox tengah tidur kat bilik dia. Katil Megan Fox ni queen size. She gotta big bedroom all for herself. Megan pusing kan her body, nak peluk bantal on her rigt side, tapi tak boleh gerak, ada something beside her. Die pun dengan grumpy nye tolak la what she thought was her bantal ke tepi. Tapi eh...eh.. berat nye bantal ni? Dengan mamainye Megan buka mata, and ah!! rupe2nye bukan bantal sebelah her, tapi hantu lelaki yang tak pakai baju, dengan kulit hitam dan berdarah-darah, tengah bareng terlentang staring at the ceiling. Megan pusing balik to her side and menggigil2 pakse tido.


Then morning came, and Megan hopes everything will be okay. It was noon, Megan Fox baru je keluar from her room, tibe2 ada bunyi orang ketuk tingkap bilik dia...Knock...knock...knock... She stopped. Megan sepet kan mata die... dalam hati dia bertanya2... sapakah?? knock...knock...knock.... "Assalamualaikum....," Megan datang dekat tingkap dia, dia baru je nak buka tingkap bilik dia... she stops!! Tak mungkin tu manusia kot, because HER ROOM IS ON THE SECOND FLOOR! "aik? hantu pun nak masuk bagi salam dulu kah?"


"Smekom...kita datang nak beraya...!!"

The next day, it was noon also. She was watching TV alone. She was home alone. Then she heard someone call her name...Suara perempuan yang sangat lembut. "Megan....Megan....," Megan kecikkan volume Tv dia. "Megan....Megan....," suara tu makin mendayu-dayu. Megan dengan berani nye ikut suara tu. She went to a room in her house, "Megan.....hehehe....." suare tu macam bergerak... pergi hall room plak. Megan kejar suare tu, she said she was curious, but I think she was just being stupid haha. (Sorry Megan). Then suare tu bergerak2 in her living pastu hilang ke dapur. Megan dah penat kejar suare tu, dia pun duduk depan TV balik, kuatkan volume tv and buat tak dengar je, "Megan....Megan....hehehehehhehe....."(suare tu terus panggil2 dia dari dapur).


STORY TWO


Bella is a Final year student. Dulu time Bella 2nd year student kat Surabaya. Her best friends pindah kat 1 rumah sewa. Kadang-kadang kalau masuk rumah tu, Bella akan rasa macam ada something wrong somewhere. Macam merinding semacam, but she ignores all her feelings. One day, her besfriends ajak Bella tidur
kat rumah sewa tu. Masa tu pukul 6 petang(time maghrib kat Surabaya), Bella masuk bathroom nak mandi malam. Bella pun undress, buka pili air, dia rasa angin kat belakang dia. Bella tengok la kat tingkap bilik air tu. Bilik air tu ada satu tingkap empat segi kecik je, agak tinggi sket so orang tak boleh ngintip. Tapi tingkap tu kat depan dia. Bella rasa angin kat belakang dia. Bella pun buat tak faham je. Air yang keluar pili tu kecik sangat, sangat lame nak penuh kan 1 baldi. Tibe-tibe semua buku roma Bella dah tegak berdiri. Dia toleh...ke belakang, tempat dia rasa angin tu and nampak lembaga hitam yang sangat besar dan tinggi sampai siling staring at her. Bella terus amek towel dia and lari keluar. Dia tak jerit. Just terkejut. Bella pikir "Tu lah akibat nye mandi time maghrib, padan muke sendiri!"


"Cik Bella, Nape mandi lambat sangat nyi??"

Malam tu takda apa2 terjadi. Pagi tu, Bella mandi pagi pukul 10 pagi, bilik air ni is on the ground floor, kat atas dia ada tempat sidai baju, and kat siling toilet ni ada lubang kecik yang hubungkan toilet ngan tempat sidai baju kat atas. Bella tengah mandi tibe2 dia dengar bunyi pintu ampaian kat atas SLAM! Bella terkejut, dia pikir "Bongok la budak2 ni, tak tutup pintu ampaian," Then dia dengar suare budak-budak ketawa kat atas, Bella pandang atas....dia nampak banyak bayang2 budak berlari2 kat atas ketawa2. "Tak mungkin...."


Few months later, Bella beranikan diri datang to her friend's house lagi, lepak kat situ jap and bile dia nak gi toilet, dia akan buat alasan tuk balik rumah. Time tu pukul 5 petang, her friend Jennifer yang duduk rumah tu pun bye2 die dari rumah. Bella dah keluar pagar, dia pun kunci pagar dar luar, untuk ba-bye Jennifer... bila dia angkat kepala je... Ahhh!!! Jennifer!!! Bella nampak lembaga yang sangat besar belakang Jennifer, dalam rumah tu. Sangat tinggi sampai kepala lembaga tu kene siling. Bella nak bagitau Jennifer ada something behind her, tapi Bella tau kenapa tah cuma dia je yang boleh nampak lembaga tu dan lembaga tu tak kan keluar rumah tu dan tak akan kacau Jennifer. So Bella balik je.hahaha... Sekarang Jennifer dah pindah dari rumah tu.

Ha-ha...I love telling ghosts stories . Hhhrm... If ever you are in those situations, what would you do?

hehe...




2 comments:

-eNcik f- said...

1st story agak seram. tak tipu. aku nak kuar bilik ke tanak nih

Amar Amirah said...

ok...dat's scaryy!!~