Friday, April 2, 2010

:+: Pedodontic dan budak ternakal di dunia :+:

Semalam baru hari ke-4 klinik pedodontic. Pedodontic tu rawat gigi budak2 kecik. Selalu my patients budak darjah 1 and d 2 darjah aje. Uh serious budak2 sekarang nakal sangat2.

(picture source - wikipedia)

First week - Pedo disaster 1


My first patient, a 7 years old girl. Dia datang klinik dengan kawan dia 2 orang. Deorang suka main sembunyi-sembunyi. Dah la badan satu-satu kecik cetetot. After treatment, I mintak tandatangan dokter jap je. Pandang kiri-kanan-atas-bawah, SHE'S GONE! Oh no! I pun ape lagi terjerit2 satu klinik panggil dia. Cari bawah kerusi klinik semua. Eh tak de! Last2 sekali, I nampak belakang papan tulis putih ada 6 kaki
pendek2 tengah berkepit2. Dengan tak malunye. I pun sergah deorang "Gaaaa!!!!" Sucking nakalnye budak2 ni sembunyi sambil tutup muke deorang ngan tangan. Budak2 selalu pikir kalau dia tak nampak orang lain. orang lain pun tak nampak dia. hehehe. serious cute! tapi..nakal Penat jage!


First week - pedo disaster 2

My 2nd patient, a very handsomie 6 years old boy. Die super handsome sampai doctor2 pun cair tengok dia. My doctor semua cakap "Handsome giler patient you, you tak teringin nak anak camtu ke?" I mesti tergamam. Nak jugak anak handsome 'gile' tapi do I have the gene? haha. Handsome2 pun tapi budak ni tak nak dengan I. Dia nak dengan doktor lagi. ceit! (tibe2 feels rejected). Puas pujuk dia "Dik...nak dengan kakak tak? Nanti kakak bagi makan ek?" Dia geleng2 kepala. "Dik nak abang 'ni' rawat?" Dia angguk2 kepala and terus buka mulut. Aaargh!


First week - pedo disaster 3


Semalam ade
doctor gile histeria kat klinik? Sapakah dia? Saya lah orangnye! Anis, my friend pergi sembahyang jap, dia suruh I jage patient dia. At the same time, I kene jage 2 patients lagi. Tibe2 patient Anis hilang!!! I terjerit2 panggil name die takde jawapan. Sampai semua staff and doctor semua cari dia! I LOST A CHILD! matilah....matilah... Tak jumpe budak tu!!! Sampai klinik dah tutup, nurse dah tutup lampu2 semua. Klinik dah gelap gelita. OMG! budak tu dah kene culik hantu klinik. Klinik tu memang ada hantu petang2 time takde orang, selalu ada hantu budak kecik berkeliaran. OMG! jangan2 budak ni hilang! Tepon anis, tak angkat. Tibe2 ade my friend cakap budak tu ikot Anis dari belakang sampai ke surau. Uh!!!! Rase cam nak geget spongebob je.


p/s : xoxo. walaupun pedo tu penat, tapi best actually. =)


7 comments:

aman al-kempasi said...

hahaha..kalakar gilerla entri ni..serius mmg geram gn bdk2 kecik y nkal tp comel..haha

Alin said...

eee scary nyaaa!
alin da la xsuka bdk kecikk.. huuu
kang geram2 terpelempang.,
eh tak tak.
tak baekkkk -_-

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to aman --> yes, sangat nakal nasib baik cute. hehe =)

to alyn --> kalau budak tu nakal sangat, time mak dia tak pandang. cuubit je kaki dia. muahaha (gelak evil). eh tak lah, practice la skill
ke-ibu-an sebelum pedo. hehe

:+:+:+:arina aliaa:+:+:+: said...

i yg suro diorg smunyik blkg tembok tu. haha.

ok tak tipu je. i tak sempat nk toleh kiri kanan pn mase pedo!!! i soo need a side mirror. brape kali i langgar dosen,langgar budak. ade skali tu i terlutut budak kecik,,kalau i tak tangkas sambar die msti budak tu dh melayang. hoho.

PEDOPEDOPEDOPEDOPEDOPEDOPEDO

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hahaha...owh u gule2 fox spitter, caiyok pedo!

Adhib ^^ said...

hahaha, i can't stop laughing,,,

2 months to pedodontic for me,

wish me luck!!

Good luck 4 u!
nice story... :D

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

adhib, u can understand my story! weeewit! gudluk beb! thanko!