Monday, March 8, 2010

Lelaki dan saya

Saya tak ade adik beradik lelaki. So saya tak tau pun laki tu ape time kecik. Dulu time kecik, menurut pemahaman budak berumur 8 taun, yang membezakan laki dan perempuan tu ialah rambut. Kalau nak jadi pompuan bele lah rambut panjang, nak jadi laki bele la rambut pendek pastu berlagak kasar2 sket. Ha..jadilah satu produk laki yang sempurna! Dulu time darjah satu, cikgu tak ajar sains ke... anatomi ke... jadi saya tak tau langsung laki dan perempuan ni secara fisikal lain rupenyer.


Time darjah satu dulu, saya ada best friend, the boy-next door. Nama die Taylor (bukan nama betol), he was my best friend. Setiap petang main same2 around the neigbourhood. Mamat ni just a year older than me. Time hingusan dulu, dari mata saya dia sangat gentleman tak macam laki lain yang suke ejek saya 'gemok' ke 'dinosour' ke... (sebab time tu memang saya sangat montel, dari jauh kalau saya pakai baju warne biru tua nampak macam doraemon tengah berjalan).


Suatu hari, me and Taylor tengah main tiup2 buih depan rumah. Ntah kenapa dari dulu sampai sekarang I find blowing bubbles is very exciting. Sampai sekarang, time pergi taman mini Indonesia setahun lalu, the only ole-ole saya beli kat Taman mini tu ialah automatic bubble blower. Saya sangat sayang dan suke bubble blower tu, sampailah suatu hari bubble blower tu rosak. Itulah salah satu sejarah hitam dalam hidup ini. Tsk* Tsk*


Back to the story, tibe2 je Taylor cakap "Eh shikin, aku nak kencing la. Tak tahan dah ni,"
Saya pun cakap "G lah kencing dulu, orang tunggu kt sni, Taylor g kencing... orang nak habiskan semua air sabun ni!!! biar awak datang balik, dah habes dah semua...haaaa!!" Saya memang jaki sket time kecik2.
Tibe2 Taylor pun meletakkan straw bubble dia kat bawah dan membuka zip seluar dia. Dengan confidentnye mengeluarkan senjata dia dan buang air sambil berdiri.


Saya tengok dengan pelik. Saya pun bertanya ke Taylor "Apa tu?"
Taylor pelik saya bertanya,"Eh, ni buat kencing lah, kau tak de ke?Habistu kau kencing camane?"


Saya pun terus menjerit histeria, "Aaaahhh!!!" Berlari lintang pukang masuk rumah. Mak tengah potong sayur kat dapur. Saya pun mengadu kat mak "Mak!!! Taylor cacat! Kesian dia!"


Tu lah crite nostalgia saya. Bila dah belajar human anatomi, baru lah saya tahu human genital organs and their functions. So menurut saya, budak2 darjah satu sepatutnya diajar basic human anatomy untuk mengelakkan moments yang memalukan macam tadi tu. haha..


5 comments:

iecka said...

haha..kesyiannn taylor k.ckyn.hehehe.
msti die pun mayu mayu bile igt balik.haha

nadhirah mohd shakri said...

HAHAHAHAHHAHA
lawaknye u!!!!!!!!

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to pika ---> time kecik2 dulu innocent je. hehe..

to nad ---> huhu..tak tau..haha

freNNy said...

hahahhaha..comel x senjata dia? opppsss..lucha kejap..hahaha

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

fren mmg lucha, honestly skrg dah tak ingat dah rupe die. haha. dah lame sangat da. hahaha