Saturday, October 25, 2008

Fkg's ghost stories


clue : this picture was taken kat salah satu RUMAH SAKIT DI SURABAYA

semua orang tau kampus tercinte kite is the oldest Dentistry campus in all Indonesia. STOVIT 1928 lagi gitu lho. fakultas kedokteran gigi Unair is the first Dentistry nye University ever2 built in Indonesia. so as 'they' say... lagi lame the building is, lagi banyak "isinya"... muahaha!

today is 25.10.2008(this is the updates of the latest ghost stories in fkg)

*now, semua orang yang terlibat telah dicensored namenya.

1. A year ago, (around 9a.m-12p.m) my friend, Angelina Jolie* (bukan name sebenar), die tengah klinik rontgen. biaselah klinik rontgen..u tunggu patient datang dengan any kasus, then you x-ray him/her. pastu u kene cuci film x-ray tu sendiri dalam bilik pemprosesan secara manual and interpretasi kat doctor. the story starts when she masuk bilik pemprosesan yang gelap nie... she was all alone.tibe2..
voices : angelina...angelina....angelina! (suare die* cam her friend brad pitt)
angelina : (terdiam jap) brad? brad?
(silence....) pastu tbe2 je die dengar orang ketawa mengilai-ngilai....angelina lari2 kua dari ruang rontgen tu nanges2...ha.. suare spekahitu? lu pikir la sendri...

2. 6 months ago, (3.30 p.m), gita gutawa baru abes klinik. she nak balik, she lalu bangunan short cut depan klinik rontgen and klinik bedah mulut. time tu dah sepi gile! pintu dari ujung ke ujung pun dah tutup satu (selalunye 2-2 pintu terbukak time peak hours). she dari pintu loket,jalan je depan sket..she rase seram sejuk...macam ade sumthing behind her as she passed klinik rontgen. pastu she tengok depan... macam ade figure kat ujung bangunan tu.. tapi cam xde plak. mungkin tu ade org tak balik lagi kot(she pikir)...pastu lagi she jalan towards the other exit dkt2 ftokopi tu mcm tak sampai2. macam makin jauh Justify Fullplak... bulu rome da berdiri nih! last2 she lari2... sampai jugak! kua je dari jalan klinik2 tu. kat depan ftokopi fkg...her seram sjuk trus hilang. she tobat tak akan lalu lagi situ time sepi2...apakah yang sebenarnya terjadi? mari kite renungkan same2...hrm...

3. kisah ni baru je terjadi dalam 2 minggu lalu, diceritakan oleh mas-mas renovasi lantai2 fkg unair. we all kn0w fkg is under renovation now. abes lantai semua die tampal tiles baru... klinik rontgen jugak is under renovation. jesse mc Cartney ialah pekerja yang tekun merenovasi fkg(lol), so one day, sebab terlalu tekun merenovate kn klinik rontgen, die dan membe2 die abes keje kul 3.30 ptg,kua2 je dari klinik tu..tekejut beruk die nampak *sesuatu bebaju itam bertudung merah floating naik tangge ke ruang dosen di tingkat 2... apakah siapakah die? i pun tak tau...weng3...hehe...

clue : this picture was taken somewhere in Surabaya


* tak semua kejadian ini 101% happened like i wrote in this post. BEWARE EVERYBODY! hehe..psycho plak i! hahaha! actually banyak lagi cerite2 i dengar bout FKG tapi sampai mane kesahihannya? i also dunno~ korunk tak tau cite2 dalam toilet fkg lagi...lol. huuuuuu~~!
tapi ingat lah. SEMUE NI MAKHLUK ALLAH SWT... and kite tak patut takotkan die, kite cuma patot takotkan Allah yang menjadikan kite.
Wallahualam =)


11 comments:

nadhirah mohd shakri said...

aaa~~...takot!!
FKG n FK mmg menyeramkn la..lagi2 klau malam..mmg meremang..

btw.ckin...u ni lawak laa...of coz angelina jolie bkn name sbenar..haha..mwax!!!

[missmiracle] said...

hahahah...xleh blah klo mamat yg psg tiles tu nm die jesse mcartney..giler lah famess woooh...=P


btw..!!gmbar tu mne dpt.??smpat lak tgkp tgh2 seram tu...

n dat pics of hantu sgt2 mnyeramkan!!

♥ misz orAne ♥ said...

hahah..
sebaek eminem xtrlibat..;)
owh..
slame ny safy dgr cte kt rumah sakit je.
xsangke kampus juga ad..
waaa...
makin males la g kelas pasny...;)
huu~

tigabelas said...

salam singgah..btol2..jgn takot sgt kat makhluk halus ni..kang die lagi kaco..tapi jgn berani sgt lak smpi panggil2 die..mmg le die datang..

anyway..jalan mlm2 tu jalan ramai2 cket..jgn jln sorg2..elak lalu tempat gelap2..pasal dorg port lepak dorg mmg kat tmpt gelap..kalo brani lepak a skali..xde la dorg nak kaco lg kalo dah member..huhu

13may said...

biar hidup dlm blues...

jgn hidup dlm misteri :D

:+:+:+:ayenaucyuk:+:+:+: said...

maam tatot...aarrkk

:+:+:+:ayenaucyuk:+:+:+: said...

maam tatot...aarrkk

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

muahaha!

replay said...

hai lagi..
bendalah tu ade kat mane2..
jangan takot
kite takot Allah je.
kesian angelina jolie!

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hehhe..k-k
i nak wat statement ni...
jangan takot!
hehe..
die tak ganggu if kite tak berada di tempat yang tak sepatutnye..

take care

x0x0x0x0!

Anonymous said...

lompat2 blog..
hye, btol ke ni?entah2 gossip je smate2 tak? tapi biase la bendalah camni memang ade. kite sebagai orang islam pun kene percaye. jangan takot.

nampak pun say hi hi bye bye.