Friday, March 20, 2009

wHat?? Kok Bisa siyh??

Last 2 week, I bawa my girl-friends Nad and Ezy pergi Irba (Irian Barat), tempat beli pet. Kat situ ada banyak binatang, dari ikan sampai monyet. Kucing, anjing, tupai, arnab, keluarga tikus2, ular, turtle, udang, ketam, belut smua ada. Senang cakap macam-macam ada lah! I beli lah 3 ekor ikan Kap. Nad beli 8 ekor guppies!!! Her guppies are sooo preeeeeeettty! My ikan kap macho2 Shah rukh khan. Eh, Shah rukh khan macho ka? Balik rumah taruk la ikan2 tu dalam aquarium, susun2 pokok...betol2 kan pasir.... Fluuuuusssh!*(Bunyi air) Tuang ikan dalam aquarium... Ikan tu berenang2 anak dalam aquarium...


Sayang sangat kat ikan tu! sayang sangat2!!
Name ikan tu

1. Sporty Nad
2. Norty Arina

3. Horny Ezy


Ade sebab tersirat tersurat kenapa name ikan-ikan ni unik sekali. hehe... (Ikot orang sebenar die kowt..lol). Kerana terlalu sayang, kadang-kadang, I terlelap depan aquarium, nak teman ikan tidur la katekan.


Sebelum pergi klinik, bagi ikan makan...
-
Balik klinik je tengok ikan. bagi makan. "Lapar ek anak2 mama, alahai cian die,".
-
Malam2 habes maghrib tengok ikan berenang2 katik, sayang nye kat kammu!!!! bagi makan lagi la. kalau boleyh belai, I belai kat ribe ni. "Puk2 tido" LoL. scary psycho la pulak kalau betol buat camtu! ahahahha!



1 hari..... Sporty nad terapung...
ha! tu die perut nak meletop!


*Ni da siap2 untuk majlis pengebumian*

beberapa jam selepas tu... Horny ezy plak terapung....




Sedih~ mati sebab terlebih kasih sayang @ makan banyak sangat.....



13 comments:

Yazid Husain said...

alo alo kesian nye

ikan sepat tempoh hari yang aq bela masih okay lagi

freNNy said...

laa....


i xsempat nk g irba ngn u arituh! sory beb..

I XPENAH G IRBA LGK !!!! waaaaaa

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to ajit ---> ble la leklok... da brp lme da bele?

to fren ---> tu la fren! nex time i colik u g irba..! u g bandung time tu fren!

-eNcik f- said...

bg mkn friskies eh? ptotla kembung perut ikan2 itu..sob3

Anonymous said...

haha... bagi makan sekali cukup la. cukup unik name ikan tu..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to fathan ---> ni bkn kucing la..lol

to anon ---> tu la terlebih kasih sayang la kate kn~!

Anonymous said...

Ha! Tu diya nak meletop perot!! haha.. Habis tu ko goreng tak ikan ko? Nampak sedapla pulak..

-Abe-

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

Abe! Eh sedap la pulak panggil camtu.. haha. Abe! Mu ni! (tak reti cakap kelantan) Tak mungkin boleyh makan buah hati sendiri.. Isk2. sedih ni abe! sedih ni...

nadhirah mohd shakri said...

omg lame gile i x bc blog u..byk nye post!!

ey,ezy's dead too??? arkk...terlebih kasih syg.heheheheh...

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to nad --> nad!! aah biase la i post dgn rakusnye! tinggal noty arina je ni, nad!!!

survvor gitu lho!

Y E R N ain said...

k.shikyn.
ltak ats paper ape tu?
siap ad calculation lg.

hahaha~

Izyan Nadirah said...

hahaha.. cutenye la hai. gi beli lagi, ape lg shikyn. hehe

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to ain ---> huhu..

to irah ---> cam tak reti bele je... patut ke beli lgi??