Thursday, December 18, 2008

GOOG WIFE to be = ME!!

After a long day at clinic. Finally I’m home. The time is 2p.m. My patient sakit kepale. So I bought him medicine and send him home. I’m a sweet dentist. I imagine if the patient is my dad… My hunny sweet abah. Cam kesian sangat if I biarkan he balik rumah sakit without obat. Beli obat tu brape sen sangat la nak compare ngan saket orang yang hadapi nye. huhu.. btol tak?I sangat berhati perut



Then, I gi makan kat peonomo. Seperti biase my nasi campur. After I finished mkn, I ckp la ngan ibu tu, nak byar. Ibu kepada ibu poenomo ni die tbe2 tepuk i. I pandang la die.Die cakap dalam pure' jowo la. (ni dah translate)


'' bagus2! orang jawa cakap if pompuan makan sampai abes tak tersisa nanti maksudnye die tak kan boros dwet suami!''


I dengar I cam wah! wah! btol ker? tapi I memang tak akan bros harta hubby I kot... stakat shopping2 tu, pakai dwet sendiri la…lol. then nenek ni tak nak lepaskan tangan I lagi…die puji banyak2.(kemmbang2 idung dah! bju pun dah nak tekoyak2...) die cakap I bakal jadi a go0d wife, bertanggungjawab… and rumah tangge I akan bahagie.


I dengar tu I senyum dari tlinge ke tlinge! “amin2!!!”i cam jerit kuat2! ’moga2!!’ smue org kat kdai tu glakkan i. I cam blushed gle2. Tak kesah la siape pandang pun! i’m a go0d wife to be… aahahahak!


5 comments:

nurainmunderfahn. said...

k.shikyn!
kdai tu kt ne??
nk g jgakkk~~

(saje nk mntak pujian)
haha..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hahaha..
kdai poernomo la ain.. tau tak katne?

Anonymous said...

hye..izzat here!semangat dodol nampak. ntah-ntah die puji sebab nak kau datang kedai die hari2 tak?weng2..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to izzat...> eleh jeles la tu! tak la..die mmg bersungguh and ikhlas tau. lols.

tetsuko87 said...

hahahhaa...
mesti bape hai baru nk kuncup balik...
bagus tol ibu tu..
bg motivasi yg positif..
hahhahahahaha...
cpt la kawen..
leh kita wat analisis..
hehhehehehehe