Sunday, October 25, 2009

:+: KEJAM KEJAM KEJAM !!!!:+:

-
-
-
I baru baliK dari PH III (Public health 3) dekat Malang. 2 minggu maa...kerja cari 'masalah' kat puskesmas (pusat kesehatan masyarakat) kat sana, solved it and balik surabaya 'tersenyum2'...


I just nak curhat kat miss bloggie tentang incident yang happened kat Lawang, sabtu pagi, I ada Sidang proposal PH3 Sidang proposal agak ni agak scary la. Kite present proposal kite, and di 'bantai' dengan 4 kepala puskesmas (hospital directors), drg ikgm dan pembimbing bapelkes Lawang. So the night before kene siapkan makalah 7 copies, slide show and kene ready for our speech. Stress is in the air.

My room hrm nak buat cite, Jumaat petang I sampai Bapelkes (Balai kesehatan Lawang), cek in, masuk ro0m. 1 bilik = 6 orang.My ro0m ada 5 orang. Tengah2 guling2 macam tenggiling. Tibe-tibe...jeng jeng jeng jeng.... ada 3 orang "Karipap" (Karipap ni nama kueh. I panggil deorang karipap cuz I'm so mad at them and I haf no idea nak panggil derunk ngan bad word ape) Datang2 je taruk their stuffs kat my bed. Put their dirty bag on my stuffs and halau me dari bilik. OMG. WTHeck? "I want this room! This is my room!" Karipap pertama yelled at me. "Yeah this is our room! We want you guys out!" Yelled the 2nd Karipap. WTF? I da cek in kat bilik ni u noe~. if u halau me, where should i go? Go get yourself another room whore. Then the 3 karipap halau me and my friends 3 orang. They don't care where we should sleep. They don't fuckin care ok! All they know is they want our bunkers. Hell-no-bitches. The 3 karipap kept tengking2 us. and bile 3p.m, my dosen pembimbing suruh jumpe die for konsultasi. the 3 of us when for konsul. At 5p.m, we went back to our room.. OUH! all my stuffs da kat bawah and the 3 Karipap amek katil kitarunk, rapat kan jadi 1 ke dinding, sat on them and tak nak bangun2.

I kept asking for them to go cek in sendiri and g la cari bilik sendiri. They fuck'n laughed at me je. I ran out. I cried and cried and cried.... sampai malam I can't stop crying. You whores! I came back after Maghrib, sat outside my room. I kene ready kan my mental n physical for tomorrow. Cuz besok lagi penting dari semua BULL-SHIT ni. I masuk bilik lagi.

Deorang kept cakap sinis to me. I KENE HALAU DARI BILIK SENDIRI, AND TOMORROW IS MY UJIAN PROPOSAL!!!!!

So malam tu, I duduk kat luar, type my proposal kat luar bilik. My laptop, my printer semua kat luar bilik. Pakai extension je amek letrik dari bilik. Imagine la bertapa kejam nye anak2 FKG ni, halau membe sendiri dar bilik die, throw my stuffs, dah la Lawang tu malam tu it was 23degrees. Ke less...tapi Lawang memang sangat sejuk ok! Windy night.....It was so cold!

AWAK KEJAM!!!!! AWAK MMG KUEH KARIPAP TUL LA!

I came to them, the one who took my bed is the leader, yang lain lembu2 dia je. I said "Kalian memang tak manusiawi,"

At 1a.m, I kesejukan kat luar, and kat luar dah sepi gile. Takot ternampak hantu...haha...so I masuk balik 'bilik I'. The 3 karipap tak bangun2 dari our bed. I masuk bilik je. Deorang buat muke "Wat are you doin here, get out!" But it was so cold outside, I'll die freezing if i sleep outside, I cuddle beside Aliya and shut my eyes.

Tomorrow 8 p.m, My ujian proposal PH3 was a total success. Allah haf been super nice to me. Alhamdulillah.

5 comments:

nadhirah mohd shakri said...

O-EM-GAY!! whores!!
eii..jahatnyee...knape diorg xley cari room sdiri?knape nk buli friends mcmtu??teroknye! i hate indonesians yg cmni. huh!
nway,u shudnt be calling them karipap cuz karipap taste good. panggil la rujak cingur ke =p

iecka said...

omg! jahatnyee dorg k.shikyn! i mean..its totally mean! how cud they!jhtnyeee!.nk pegy FKG n tgk cp yg jht cgt tuu.*ceyh ceyh ceyh,mcm power rangers nk slmatkn k.shikyn*
no worries miss almond london! ur being super nice! n they're sooo damn mean!

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to nad --> yurp hun, kejam sangat. I tak tau da nak panggil derunk ape..my lips mumbled laju gile bile teringat derunk, cm p f f f f t.....
hahahaha...

to pika ---> yurp. kejam hell. they can take d roof above my head, but they can't take away my semangat to succeed.

Yern Ain said...

maigudnessss..
sesame fkg cmtu? ishhh. ni mesti geng gedik, x pon geng ca ya nun alif. haha. suke ati nk tuduk org.
anyway, God always have something fr us.
Good to hear ur total success.

p/s: gotohell org cm tu. geram plk. if im in ur shoes, da baling kasut n printer. ;p

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to ain ---> bukan ca ya nun alif.
hindon la hun. perangai cam hanjing.
malas nk layan...
hehe...tak la sampai nak baling printer. printer baru beli tu! hehe..