Monday, August 31, 2009

:+: Seram tapi kurang seram episode 1:+:

-
-
A week ago bila I KKN di kampong Temu, Bojonegoro, I met a tukang tilik. Name die Mr.Brad Pitt (bukan nama sebenar). First time I jumpe Mr.Brad was at pejabat ketua kampong. Time meeting at the pejabat ketua kampong, I ade introduced myself from Malaysia. After the meeting ended, Mr.Brad calls me. He looks like a regular guy with a cigarette between his fingers and wore his regular uniform. We talked and talked. But as the conversation makin menghangat, his words turn flirty and I dah feel kurang selesa, with a million excuses I tried to pull myself out of the conversation.




Two days later, my friend cik G, asked me to teman him to see seorang yang berpengaruh di kampong tu, nek motor..tuttt..tuttt...sampai lah ke satu rumah.... masuk masuk je we disambut oleh a guy. He looks tired wearing old tattered clothes. I smiled to be polite. He looks at me and said "Apa kabar Nur Ashikin Bt Haron!?? " I terkejut! OMG! "camne he knows my name?" Terbeliak2 I terpinga2 tapi tak berani nak bertanya. I stared at him and Oo0o0o0o barulah sedar, he was the bapak I met at the pejabat ketua kampong haritu. Tapi if ye pon, camne dia tau my full name? I never told anyone my full name! Cik G sat between me and Mr. Brad, I feel safe. I'm afraid of him. I don't know why!! Mr. Brad told us kat depan sana ada tok bomoh, dia boleh tengok jodoh kita tapi dukun tu ade bele2 la and he asked us if nak pergi sana...jomlah! I dok usik2 cikG, pergilah pergilah... cik G buat muke selenge bengang je. Then time balik cik G shows me rumah bomoh tu and tempat pemujaan dia. I meremang. Terdiam seribu bahasa...Sebab tempat pemujaan and our house tersangat la dekat, me and cik G decide to merahsiakan je dari our friends. Biar deorang tak takot.



A week later cik G ajak I ikot die kutip cukai dengan Mr.Brad around kampong. We pun mula berjalan kaki mencari manelah rumah Mr. Brad. Tak tau asal we tak nek motor je. Dah la jauh and panas. Setelah jalan nak dekat setengah kilo. We think we are lost. hahaha. BONGOKNESSS!! Then we decide to stop and ask for directions. cik G ni plak dia pergi stop and ask for direction kat rumah tok bomoh tu, I sedar that tu rumah yang I takot tu but cik G dah start tanye, I ikot je belakang dia and berpelok tubuh sebab rase meremang semacam je. Bila dah habes ask for direction, cik G toleh belakang towards me and he saw a guy wearing almamater (jacket Universiti kitaorang) naik motor, lalu atas air longkang and terus masuk kubur. Muke die pucat semacam and tanye I, I nampak tak tadi? I tak nampak pape since I membelakangkan kubur tu. After walking for quite a while we meet up with Mr.Brad, lepak2 and cakap2, then an old man came to that house and Mr.Brad told us itulah bomoh tu.. I meremang. cik G yang agak bengong tarik me ajak tengok tempat bomoh tu "merawat" patient dia. I said NOOOOO!!!!!






bersambung......



6 comments:

Amar Amirah said...

hahahahhaha...
Ckyn2, takot bomoh tuh berkenan kat ckyn,
tak pasal2 die kater ckyn jodoh die....
miss u la darl..balek sini cpt!

Yern Ain said...

k.shikyn!
nk tawu sambungannnnn..

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

to amar ---> arghhh takowt!! jangan2! i'l be back next week..
wooo0o0o serammm~!

to ain ---> nanti ade sambungan to the mengarutness..huhu..

Blossoming Rose said...

shikyn, ni cite betol2 ke...cite bohong2...seremmmmmmmmmm la ;/

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

cte betol nie.. cik G and Mr. Brad btol2 exist. huhuhu... the ghost appear pukul 1.30p.m....imagine that...haha..

13may said...

aisehh...potong stim betoi...

ada sambungan plak...hehhe hehhe